Napušta “Staru damu”: Kostić se najvjerovatnije seli u Englesku

03.05.2024. | 13:53

Srpski fudbaler Filip Kostić će po svemu sudeći na ljeto Seriju A zameniti Premijer ligom. Kako stoje stvari, brzonogi krilni igrač će spakovati kofere i iz Torina će se preseliti u London.

Reprezentativac Srbije Filip Kostić bi poslije samo dvije godine mogao da napusti Juventus. Ovaj 31-godišnji fudbaler je prošle sezone vrlo brzo postao jedan od ljubimaca navijača “Stare dame”, ali ove igra ispod svog nivoa, pa torinski gigant želi da ga se otarasi na ljeto.

Kako prenosi italijanski transfer guru Nikolo Skira, za Kostićeve usluge zainteresovan je Kristal Palas.

Italijan navodi da je glavni protagonista transfera menadžer londonskih “Orlova”, Austrijanac Oliver Glazner, koji je godinu dana sa Kostićem sarađivao u Ajntrahtu iz Frankfurta.

U toj sezoni, njih dvojica su zajedno vodili Nemce do trofeja u Ligi Evrope, gdje je rođeni Kragujevčanin čak proglašen i za igrača sezone.

Osim Kristal Palasa, za Kostića su navodno zainteresovani i pojedini klubovi iz Saudijske Arabije, ali za sada još nisu krenuli u akciju, dodaje Skira.

Filip Kostić je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 31 utakmicu u crno-bijelom dresu, ali nije uspio da postigne nijedan gol, već je upisao samo četiri asistencije. Sa druge strane, prošle takmičarske godine je na 54 meča postigao tri pogotka, a imao je i 11 pasova za gol, piše Sportal.

Prije Juventusa, Kostić je igrao za Ajntraht, Hamburg, Štutgart, Groningen i Radnički iz Kragujevca, u kome je i počeo da se bavi fudbalom.

Za reprezentaciju Srbije, Kostić je debitovao prije devet godina i od tada je sakupio 62 nastupa, na kojima je upisao tri gola i 11 asistencija, što mu je učinak kakav je imao i prošle sezone u Juventusu.