Kostić i Lukić opet u nacionalnom dresu: Kada je Srbija u pitanju, umor ne dolazi u obzir

31.05.2022. | 12:40

Fudbalere Srbije za uskoro očekuje početak nove sezone u Ligi nacija.

Srbija u 2. juna dočekuje Norvešku, a potom u nedjelju i selekciju Slovenije, a pred medije su izašli reprezentativci Filip Kostić i Saša Lukić.

Kostić je prije desetak dana sa Ajntrahtom osvojio Ligu Evrope, ali se odmah odazvao pozivu selektora.

“Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, nikakav umor ne dolazi u obzir. Stisnuću zube i pružiti maksimum u naredne četiri utakmice, a onda idem na zasluženi odmor. Ovo je dobra prilika još više uigramo sve linije tima i da selektor pronađe idealnih 11 za mečeve na Svjetskom prvenstvu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske”, rekao je Kostić.

Srbija će igrati u Grupi B4 sa Švedskom, Slovenijom i Norveškom, koja je najbolje poznata.

“Norvešku poznajemo iz onog baraža za Evropsko prvenstvo, znamo šta su im mane i vrline, neće nam biti nimalo lako. Jedno je sigurno, Srbija neće odustati od napadačkog fudbala, a moj glavni zadatak biće da hranim loptama naše najisturenije igrače. Dopada mi se ta uloga jer i u klubu igramo u sličnoj formaciji”, rekao je Kostić.

Iza Lukića je sjajna sezona u Seriji A, bio je jedan od ključnih igrača Torina.

“Jedva smo čekali da se okupimo, pošto u posljednjih godinu dana vlada sjajna atmosfera u reprezentaciji svima nam je zadovoljstvo da nosimo dres sa državnim grbom. Liga nacija je ozbiljno takmičenje i idemo na prvo mjesto. Srbija mora da postavlja sebi visoke ciljeve i da pokazuje što lepši fudbal. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje”, rekao je Lukić.

Srbiju u sredu očekuje prvi takmičarski meč još od novembra i pobjede u Lisabonu za plasman na Mundijal.

“Norveška je ozbiljna reprezentacija, pobijedili smo ih na njihovom terenu u baražu za Evropsko prvenstvo, imaju sjajne pojedince o kojima ne treba trošiti riječi. Ipak, sve zavisi od nas, mi se pitamo šta će biti na terenu, kao što je bilo i tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Od prvog dana idemo u svakoj utakmici na pobjedu, tako će biti i sada. Ako budemo na nivou kao u Lisabonu, neće biti problema”, dodao je Lukić.

Srbija će u narednih deset dana odigrati četiri utakmice, jer nakon mečeva u Beogradu 2. i 5. juna, očekuju je gostovanja u Švedskoj 9. i Sloveniji 12. juna.