Košarkašice BiH se vratile kući: “Učinili ste više za BiH od bilo kojeg političara”

27.06.2021. | 13:42

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon osvajanja petog mjesta na Eurobasketu i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, doputovala je na Aerodrom Sarajevo, gdje joj je priređen spontan doček od strane članova porodice i čelnika KSBiH.

“Presretni smo svi što smo ostvarili ovaj uspjeh. Kako je odmicalo prvenstvo, rasli smo sve više kao tim”, rekao je selektor Goran Lojo po dolasku na aerodrom.

Naime, Košarkaški savez BiH je proteklih dana intenzivno radio na organizaciji dočeka “Zmajica” koji je bio planiran u Sarajevu, na Marijin dvoru, uz muzički program u kojem su trebali učestvovati Hari Mata Hari, Amel Ćurić i Ammara Mistrić.

Ali, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS-a, nije dao preporuku za organizovan doček, te MUP KS nije želio preuzeti obezbjeđivanje dočeka košarkašica najavivši da bi se, u slučaju kršenja mjera mogle biti podnijete prijave protiv organizatora.

Nakon dolaska u Sarajevo stručni štab i košarkašice sa Aerodroma Sarajevo uputili u Vijećnicu.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, kroz suze se obratila košarkašom timu i uputila riječi zahvale na svemu što su učinile za svoju zemlju.

“Vi ste ponos ove države i hvala vam na svemu što ste učinile na Eurobasketu. Dokazali ste da je Sarajevo grad sporta. Učinili ste više za BiH od bilo kojeg političara”, rekla je Karić koja je od selektora Loje na poklon dobila košarkašku loptu.

Obratila se Razija Mujanović, tim menadžer reprezentacije.

“Veliki uspjeh, ja obećavam ne i posljednji. Najveća snaga reprezentacije je to zajedništvo. Sigurno da rezultata nema ako ne postoji to zajedništvo i dobra atmosfera”, istakla je Mujanović.