Košarkaši Srbije savladali tim Sjedinjenih Američkih Država

12.09.2019. | 18:52

Košarkaška selekcija Srbije, u jednom veoma interesantnom susretu, savladala je izabrani tim Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 94:89, u meču u okviru borbe za plasman od petog do osmog mjesta.

Možda nije u utakmici kojoj smo se nadali, možda nije u fazi takmičenja u kojoj smo očekivali, ali reprezentacija Srbije jeste savladala SAD na Svjetskom prvenstvu u košarci.

Impresivna prva četvrtina, posebno u šuterskom smislu, donijela je Srbiji i prednost od 25 poena (32:7)!

Druga dionica je bila sušta suprotnost prvih deset minuta ovog meča, jer su Amerikanci tada bili simetrično dominantni i vratili su se na tek četiri poena zaostatka (44:40). Bilo je 33:12 za tim Grega Popoviča u ovoj dionici.

Druge dvije četvrtine donijele su kudikamo ujednačeniju košarku, sa manje raspoloženih šutera (ovdje izuzimamo Bogdana Bogdanovića, naravno), ali sa podosta veoma kvalitetnih poteza.
Naposljetku, Srbija je savladala Ameriku rezultatom 94:89.

Ovim je ozvaničeno da će Amerika zabilježiti svoj najgori plasman na Svjetskim prvenstvima (do sada je to bilo šesto mjesto).

Srbija će, vjerovatno, igrati protiv Češke za peto mjesto. Naš potencijalni protivnik će igrati za svoj najbolji plasman u istoriji.

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 28 poena, uz sedam trojki. Lučić je postigao 15 poena, Micić je dodao deset.

Harison Barns se istakao kod Amerikanaca sa 22 poena, Kemba Voker je stao na 18 poena, dok je Kris Midlton postigao 16 poena.

Đorđević: Ovo je bila naša dužnost

Selektor “orlova” Aleksandar Đorđević nakon meča sa SAD složio se sa kolegom na klupi SAD da su dve selekcije trebale da igraju mnogo bitniju utakmicu na turniru.

“Očigledna je bila želja i sportska dužnost da reagujemo na ovaj način, mi jesmo tim, grupa koja radi zajedno i znamo šta nam je činiti u ovakvim mečevima. Treba insistirati na zajedništvu i u porazima i u pobedama, to je ono na čemu smo insistirali i pričali. Trudio sam se da ih motivišem i dignem, pokazali sm oda možemo da igramo dobru košarku, ali nažalost igramo samo za čast i takmičenje”, izjavio je Đorđević.

U nastavku pogledajte šta je još izjavio:

 

Izvor:(RTS)