Košarkaši Srbije pobjedom započeli kvalifikacije za OI

29.06.2021. | 23:12

Košarkaši Srbije pobijedili su Dominikansku Republiku i uspješno započeli kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se održava u Beogradu.

“Orlovi” su pobijedili Dominikanu rezultatom 94:76, iako su se mučili punih 30 minuta. Srbija se odmah se okreće drugom izazovu, a to je duel sa Filipinima već u srijedu.

Ekipa Igora Kokoškova će u slučaju pobjede nad Filipincima obezbijediti prvo mjesto u svojoj grupi i direktan plasman u polufinale kvalifikacionog turnira.

Duel u hali “Aleksandar Nikolić” igran je pred otprilike 2.000 ljudi koji su dočekali favorite za osvajanje turnira u Beogradu.

Najefikasniji u redovima Srbije je bio Marjanović sa 18 poena uz dabl-dabl učinak sa 10 skokova. Pratio ga je Petrušev sa 17, dok su docifreni još bili i Micić sa 16, odnosno Bjelica sa 12 poena.

Kod poražene ekipe, Liz je ostao na 16 poena sa poluvremena, Tores je dodao isti broj poena, a Solano je stao na 10.

Na kvalifikacionom turniru u Beogradu, u Grupi A nalaze se još i Filipini, dok su u Grupi B samo Italija i Portoriko jer selekcija Senegala zbog koronavirusa nije doputovala u prijestonicu Srbije.

Plasman na igre obezbjeđuje samo prvoplasirani tim sa cijelog turnira.

Naredni meč u okviru kvalifikacija izabranici Igora Kokoškova igraju u srijedu od 20.15, a rival će im na istom mjestu biti Filipinci.