Košarkaši Srbije idu na Svjetsko prvenstvo!

24.02.2019. | 19:11

Košarkaši Srbije pobijedili su Izrael rezultatom 97:76 i tako obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Orlovi” su tokom nesvakidašnjeg ciklusa imali uspone i padove, ali su turbulentne kvalifikacije okončali bez drame, utakmicom u kojoj protivniku nisu dozvolili da povede.

Lagani trijumf skinuo je veliki teret sa pleća učenika Aleksandra Đorđevića, koji će ovog ljeta u Kini u, nadamo se, kompletnom sastavu, braniti srebro osvojeno prije pet godina u Španiji.

Pojačani Vladimirom Lučićem i Nikolom Milutinovim, pred punim tribinama hale “Aleksandar Nikolić”, Srbi su od starta stavili do znanja da ih jedino interesuje pobjeda. Poveli su 7:0, potom i 13:6, nakon čega su dozvolili Izraelu da izjednači (13:13). U 9. minutu na semaforu je pisalo 20:18, a na kraju prvog perioda 26:18.

Deni Avdija je poslije polaganja smanjio na 23:26 i to je bilo to od gostiju. Jer, Đorđevićeva četa tada je ubacila u brzinu više i nije se osvrtala. U, na momente, egzibicionoj igri, “orlovi” su do velikog odmora otišli na “plus 16” (49:33).

U istom ritmu domaći su nastavili u drugom poluvremenu, u kojem se nije postavljalo pitanje pobjednika, već samo konačne razlike. Srbija je dominirala u skoku, imala više asistencije, manje grešaka, bolji šut iz igre… A posljedica svega je konačnih 21 koš viška.

Pobjednike su predvodili Lučić sa 22 i Dragan Milosavljević sa 20 poena, dok je Miloš Teodosić uz 11 koševa imao i devet asistencija. Na drugoj strani, Džejk Koen je “brojao” do 16.

Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

 

Izvor / Foto:(SrpskaCafe)