Košarkaši Igokee otputovali na kvalifikacioni turnir za FIBA Ligu šampiona

21.09.2020. | 10:34

Košarkaši Igokee otputovali su u bugarski Botevgrad, gdje ih očekuju kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona.

Pandemija virusa korona spriječila je odigravanje meča u Laktašima, pa će na neutralnom terenu odmjeriti snage sa Klužom u srijedu od 18 časova. Biće igrana jedna utakmica, a ukoliko Aleksandrovčani pobijede predstavnika Rumunije, dva dana kasnije u drugom kolu sastaće se sa boljim iz duela Friburg (Švajcarska) – Sporting Lisabon (Portugalija). Pobjednik tog susreta izboriće nastup u grupnoj fazi takmičenja, gdje su već žrebani Darušafaka, Ostende, Hapoel Jerusalim, Brindizi, Limož, San Pablo Burgos i Turk Telekom. Trener Igokee Dragan Bajić imao je velikih problema tokom pripremnog perioda, ali se nada da će slaviti u naredna dva meča i izboriti nastup u grupnoj fazi.

– Pripreme nisu išle očekivano. Nakon okupljanja sve je bilo idealno, baš onako kako sam poželio, ali onda su nam se neki igrači zarazili virusom korona, što je pokvarilo ritam. Kada je trebalo da svi budemo na okupu i brusimo formu, ostali smo sa osam-devet igrača, tako da je bilo jako teško održati kvalitetan trening. Uz to, i nedostatak kontrolnih utakmica bio je poseban problem, tako da se kod ekipe osjeti nedostatak mečeva koji su potrebni da postignemo željenu formu – izjavio je Bajić.

Ekipu Kluža sa klupe predvodi Duško Vujošević, kojeg je Bajić pobjeđivao kada je sjedio na klupi Partizana, a trener Igokee vjeruje u prolazak dalje.

– Ranjeni smo, ali ranjeni lav je uvijek najopasniji. Ne idemo sa bijelom zastavom, nećemo se predati, iako je protivnik veoma kvalitetan i predstavlja pravu legiju stranaca. Ekipa je popunjena na svim pozicijama, ali ne gledamo toliko njih koliko gledamo sebe i svoju igru. Da smo kompletni, preuzeo bih ulogu favorita, ali u ovom trenutku teško je govoriti o tome. Ko bude srećniji i spretniji, izaći će kao pobjednik, a vjerujem da ćemo to biti mi – istakao je Bajić, navodi Glas Srpske.

Drugi nastup

Biće ovo drugo učešće Igokee u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Prvi put su nastupili 2016. kada je u dvomeču Mornar iz Bara bio bolji, a godinu kasnije odustali su od nastupa, iako su imali pravo na to.