Košarkaši Crvene zvezde upisali važnu pobjedu u Splitu

08.03.2021. | 23:00

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Split 71:60 u 20. kolu ABA lige, čime su ostvarili petu uzastopnu pobjedu u regionalnom košarkaškom takmičenju.

Izabranicima Dejana Radonjića možda ne ide dobro u Evropi, ali u regionu nižu pobjede i ova je bila veoma važna kako bi se ekipa vratila na stazu pobjeda, nakon što je poražena u Evroligi.

Crveno-beli teže nego što je bilo očekivano slavili protiv Splita, a utakmicu su prelomili tek u četvrtoj četvrtini.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kori Volden sa 24 poena, Dobrić je postigao 12, dok je potpuno podbacio Lojd koji je iz igre šutirao 1/12. U domaćem timu Kedžo i Luković ubacili su 12, a Ukić 11 poena.

Meč je otvoren u dobrom ritmu, igralo se koš za koš i to je bio znak da nas očekuje neizvjesna utakmica. Pri kraju dionice ekipe su malo usporile, te se u drugu četvrtinu ušlo sa pola koša prednost Zvezde, 17:18.

Tokom drugih deset minuta igre ekipe nisu bile pretjerano raspoložene, dosta promašaja, ali i dobre odbrane, te su crveno-beli na petnaestominutnoj pauzi imali 1, 32:33.

Očekivalo se da će Zvezda pokušati u trećoj četvrtini da napravi dotan pritisak i pokuša da stvori osetniju prednost. U toj namjeri nisu upotpunosti uspjeli, ali za razliku od prethodnih dionica stvorili su nešto veću razliku – 49:54.

Ekipa Dejana Radonjića dobro je otvorila posljednji period igre, imala je maksimalnih 8, ali borbeni tim Splita nije se predavao. Domaći igrači imali su šansu da se potpuno vrate u meč na pet minuta do kraja kada su na -5 imali dva slobodna bacanja i loptu sa strane, prenosi “Sputnik“.

Takav epilog je bio jer je Branko Lazić zaradio isključenje nakon što je laktom udario Marka Lukovića. Ipak, Luković je nekoliko minuta kasnije promašio bacanja, a i šut za dva poena, te je na semaforu ostalo 57:62.

Prevagu u završnici donio je fantastični Kori Volden, kao i odbrana Zvezde koja je bila na izuzetnom nivou u posljednjih nekoliko minuta.