Košarkaši banjalučkog Borca savladali Zrinjski

31.03.2022. | 22:14

Košarkaši Borca ostvarili su 13. pobjedu u šampionatu BiH. Banjalučani su pred svojim navijačima savladali Zrinjski, 80:71, u utakmici 21. kola.

Poslije tri poraza u Širokom Brijegu, na turniru ABA 2 lige, košarkaši Borca ostvarili su pobjedu u šampionatu BiH, vrlo bitnu prije svega sa pshiloškog aspekta.

Za razliku od utakmica u Širokom, Banjalučani ovaj put nisu dozvolili da ispuste prednost u finišu susreta. Borac je dobio Zrinjski, 80:71.

Ekipa Dragana Nikolića je još u prvom poluvremenu stekla dvocifrenu prednost, 14 poena razlike je bilo na poluvremenu, te na početku posljednje dionice.

I umjesto da mirno i rutinski susret privedu kraju, dozvolili su gostima iz Mostara da priđu na samo pet poena prednsoti, 72:67, na tri ipo minita prije kraja. Ipak, zahvljajući Amerikancima Kaningemu, Boldvinu te Keniću, Borac pravi seriju od 6-0, i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno.

U Borcu, najbolji Kaningem sa 16, poena, Gavrić je dodao 12, a Kenić 11. U ekipi Zrinjskog, kome je ovo 15. poraz, Podojak je postigao 22, a Veljković 18 poena.

Prije odlaska u Skoplje, na Završni turnir ABA 2 lige, 13. aprila, Borac će odigrati još dvije utakmice u šampiopnatu BiH. Prvo će gostovati u Bijeljini, ekipi Radnika, a onda dočekati Promo.