Košarkaš iz BiH ipak nije kriv! Jusuf Nurkić se sudio sa komšijom tri godine

20.02.2024. | 19:01

Tri godine se košarkaš iz BiH Jusuf Nurkić sudio sa komšijom Kentom Seidom (84) i sada je stigla presuda koja kaže da nije kriv.

Seida je bio Nurkićev komšija u Portlandu, iz kog se košarkaš odselio u Finiks prošlog ljeta, a koji je optuživao centra BiH da je “bacao smeće” na njegovo imanje na kome čuva stoku.

Otišao je toliko daleko da je predao tužbu protiv Nurkića i tražio je 8.000 dolara odštete, što košarkaš nije želio da čuje. Spor je potrajao i konačno je sudija Marilin Licberger donijela odluku – Nurkić je nevin. Poslije svega, komšija se navodno izvinio i poručio čak i da će uplatiti 500 dolara humanitarnoj fondaciji košarkaša iz Živinica.

– Žalim što sam te optužio za bacanje smeća, grana i kamenja u moje dvorište u kojem čuvam stoku – navodno je napisao komšija u pismu Nurkiću.

Prema informacijama iz Portlanda, ovo nije prvi put da je Seida pravio probleme komšijama jer je više puta podnosio tužbe protiv njih i uglavnom su bile neosnovane, tako da je i Nurkić takođe neviđen za “bacanje kamenja i drveća preko ograde” na imanje svog čudnog susjeda.

Nurkić je inače ove sezone postao startni centar Finiksa i prosječno bilježi 11,8 poena, 10,2 skokova i 3,7 asistencija. Osim u pomenutom Portlandu, igrao je još i u Denveru, piše Mondo.