Odbio poziv BiH pa poručio: “Ja sam Srbin iz Republike Srpske!”

12.01.2024. | 14:37

Rukometna reprezentacija Srbije započinje svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a mladi igrač Miloš Kos, rodom iz Kozarske Dubice, ističe se kao ključna figura tima.

Kos je već pokazao svoj talenat u mlađim kategorijama, osvojivši titulu najboljeg mladog lijevog beka na Svjetskom prvenstvu za juniore.

Iako je imao ponudu da igra za BiH, Kos je odlučio igrati za Srbiju, ističući svoj identitet kao Srbin iz Republike Srpske.

– Moja stav je uvijek bio da želim da igram za Srbiju. Ja sam Srbin iz Republike Srpske. Mnogi moji prethodnici koji su rođeni na ovom području nosili su dres “orlova”. Slično kao što rukometaši koji su rodom iz dijela gdje su Hrvati većina u BiH igraju za Hrvatsku. Bio je to logičan izbor. Imao sam problem te prve sezone. Nisam igrao na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj zbog papira. Prošle godine sam debitovao za Srbiju i sve je bilo fantastično, osvojili smo bronzu. Disali smo kao jedan, kolektiv i dobra atmosfera su nam donijeli fantastičan rezultat – rekao je jednom prilikom on, prenosi Mondo.

Kos je prošle godine debitovao za Srbiju na Evropskom prvenstvu, gdje su zajedno osvojili bronzanu medalju.