Koroman o hapšenju: Priveli su me zbog pisanja na društvenim mrežama o Terziću i Kokezi

21.12.2020. | 13:10

Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac SCG Ognjen Koroman objasnio je zašto je priveden na informativni razgovor u Beograd u nedjelju popodne.

Koroman je otišao na granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije da bi sačekao sina Jakova, ali je umjesto toga završio u policiji.

“Priveli su me na granici, od 12.30 su me držali do 17 sati tu, čekali smo SBPOK da dođe iz Beograda, da me odvedu na saslušanje. Ne mogu mnogo više od toga da kažem”, otkriva Koroman za Nova.rs.

Pretpostavljalo se da je to zbog njegovih stavova u vezi sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS) i kritikama u kojima je redovan na društvenim mrežama.

“Priveli su me zbog pisanja na društvenim mrežama o Zvezdanu Terziću i Slaviši Kokezi, tako su mi rekli. Možda i zbog pisanja o predsjedniku Aleksandru Vučiću, ali su naveli samo ovu dvojicu. Moram da istaknem da su policajci bili super i maksimalno korektni prema meni, stvarno nemam riječi. Oni su samo radili svoj posao”, rekao je Koroman. Poslije svega, smatra da nije moralo ovako, jer je spreman da i slobodnom voljom sarađuje sa policijskim organima.

“Mislim samo da nije bilo potrebe za ovim, mogli su i da me zovu da dođem u Beograd u policiju i ja bih, naravno, došao. Dalje idu postupak kod tužioca, oni će da provjeravaju da li je bilo neke prijetnje državnom sistemu. Nisam opovrgao ništa što sam rekao i napisao. Gleda se da li je bilo podstrekivanja na bunt, zbog pominjanja navijača, što sam negirao, jer niti zovem na bunt, niti želim zlo nekome, niti prijetim ili ugrožavam nečiju bezbjednost. Samo imam pravo da kažem šta mislim”, zaključio je Koroman.