Koroman: Fudbal u Srbiji nema smisla, 80 odsto utakmica namješteno VIDEO

14.04.2021. | 22:13

Ognjen Koroman, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije pojasnio je na koje načine je moguće namjestiti utakmicu.

On je tokom gostovanja u emisiji „Među nama“ na televiziji ‘Nova S‘ otkrio da su najčešće u upotrebi dva načina:

„Postoji nekoliko modela za namještanje utakmica – prvi i najviše zastupljen je preko sudijske organizacije, kada sudije direktno utiču na rezultat, a drugi model je dogovor između klubova, koji će klub koga da pusti, što je preraslo dotle da se gotovo svako kolo igra po dogovoru između klubova“, rekao je Koroman.

On je potom dodao:

„To su dopustili ljudi koji vode Fudbalski savez Srbije i Sudijska organizacija na čelu sa Milanom Karadžićem, koja delegira sudije koji sude po direktivi čelnika FSS-a i klubova. Takav kriminal može da zaustavi samo država policijskom akcijom i hapšenjima“, rekao je Koroman.

Nakon toga, bivši krilni fudbaler je istakao da „fudbal u Srbiji godinama nema smisla“:

„U posljednjih nekoliko godina toliko je namještenih utakmica da je to prevršilo svaku mjeru. Obračun sa kriminalom u fudbalu je uslov da u Srbiji konačno počne da se igra fudbal koji ima perspektivu i budućnost“, istakao je Koroman.

Na njegovu priču se nadovezao Mirko Poledica:

„Ja bih se vratio malo unazad. I Superliga i Prva liga Srbije su neregularne, kada su fudbalski organi donijeli odluku da prekinu prvenstvo i donesu odluku da ligu popune tako što će ekipe koje daju najbolju ponudu igrati Superligu. Tu ponudu niko nije dao“, dodao je Poledica.

Kompletnu emisiju u kojoj je gost bio i Mirko Poledica možete da vidite na snimku ispod: