Zbog izbora zima: Stanković na “slatkim mukama”

12.08.2022. | 16:16

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je danas da je na slatkim mukama oko izbora tima pred sutrašnji (20.45) meč šestog kola Superlige protiv Voždovca na stadionu “Rajko Mitić”.

Crveno-bele u srijedu, 17. avgusta očekuje gostovanje Makabiju u Haifi u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona, pa se očekuje da Stanković “promiješa karte” pred prvenstveni duel.

“Sigurno da će biti neka promena, ali ne mnogo, jer kada igraš na dva fronta ili tri, kad počne Kup Srbije, nije lako, s obzirom da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Bitno je da se posle tih utakmica radi dobar oporavak, da se igrači što pre osveže i spreme za naredni meč. Mi imamo širok roster, uvek mogu da računam na adekvatne zamene. Svi rade dobro, na slatkim sam mukama koga odabrati”, izjavio je Stanković za klupski sajt.

Strateg aktuelnog prvaka Srbije i lidera Superlige osvrnuo se i na status Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića, koji su zbog lakših povreda propustili put u Jerevan i gostovanje Pjuniku u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Nismo riskirali, osetili su blage probleme. Znamo šta nas čeka u narednom periodu i kolika je važnost utakmice. Imali smo taj luksuz da možemo sebi da dopustimo da u Jermeniju otputujemo bez Pešića i Ivanića. Oni su juče radili sa ekipom, radiće i danas i po završetku ovog treninga ćemo odlučiti da li će oni sutra nastupiti”, rekao je Stanković.

Norvežanin Ohi Omoijuanfo prethodne četirti utakmice presjedio je na klupi.

“Ohi je tu, radi. Uvek kada neko fali, kada ga nema, ne priča se o momcima koji igraju, daju golove i rade za tim. Uvek se izvlači neko ko nije tu, čisto da bi se pitalo za zdravlje. Ohi je dobro i spreman je, tako da idemo dalje”, izjavio je trener Zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde poslije pet kola Superlige imaju 12 bodova koliko i drugoplasirani Čukarički, ali crveno-beli imaju meč manje jer su zbog evropskih obaveza odložili duel petog kola protiv Vojvodine.

Sa druge strane, Voždovac je poslije pet odigranih utakmica osvojio osam bodova i nalazi se na sedmom mjestu Superlige.