Kondić: Od podrške zavisi da li će Borac igrati SEHA ligu

12.08.2020. | 09:12

Rukometni klub Borac i dalje čeka obećana sredstva nadležnih institucija kako bi donio odluku o tome da li će učestvovati u regionalnoj SEHA ligi.

Naime, čelnici pomenutog takmičenja su u odgovoru Euroblicu najavili da će narednih dana saopštiti sastav lige, kao i smjernice oko ovog takmičenja. I oni čekaju odluku pojedinih klubova.

– Rukometni klub Borac Banja Luka je prvorangirani klub iz Bosne i Hercegovine za sva evropska takmičenja u sezoni 2020./2021. Prema tome je jedan od mogućih učesnika SEHA – Gazprom lige u narednoj sezoni, kao predstavnik BiH.-navodi se u odgovoru rukovodstva lige koje je najavilo da će se od 4. do 6. septembra igrati ovogodišnja završnica u Zadru.

U Borcu ponavljaju da će odluku o nastupu donijeti nakon odluke nadležnih institucija

-Iskreno bez obećane podrške Borac sigurno neće igrati regionalno takmičenje. Ne želimo da igramo SEHA ligu pro forme, da bi samo učestvovali jer na taj način ne možemo da promovišemo ni klub, ni Banjaluku, ni Republiku Srpsku na pravi način. Ne želimo da budemo neodgovorni i da se upuštamo u avanturu za koju nismo spremni. Očekivali smo odgovor nadležnih prošle sedmice, ali jasno je da ćemo ga dobiti tek do kraja naredne sedmice. Odlaganje sigurno remeti naše planove jer ako želimo da budemo ravnopravan rival onda su nam potrebna pojačanja a vrijeme ističe dok mi moramo da donosimo odluku- istakao je predsednik Borca Saša Kondić.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Oznake: RK Borac, SEHA liga