Konačno! Ministarstvo finansija i trezora uplatilo KS BiH 200.000 KM

06.09.2022. | 15:54

Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministra uplatilo je danas 200.000 KM na bankovni račun Košarkaškog saveza BiH, odmah nakon što je dostavljen nalog iz Ministarstva civilnih poslova koje je bilo zaduženo za realizaciju odluke Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora bilo je zaduženo da isplati novac odobren iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i postupilo je u skladu sa odlukom Savjeta ministara od 15. avgusta i obaveznim procedurama trezorskog poslovanja, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ministarstvo civilnih poslova, po završetku potrebnih procedura u komunikaciji sa Košarkaškim savezom BiH, dostavilo je danas nalog za isplatu odobrenih sredstava nakon čega je posredstvom Trezora izvršena novčana transakcija u iznosu odobrenih 200.000 KM.

Savjet ministara donio je 15. avgusta odluku kojom je Košarkaškom savezu BiH odobreno 200.000 KM za finansiranje priprema reprezentativaca BiH pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima.

Odluka o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu donesena je na vanrednoj telefonskoj sjednici, na prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije, saopšteno je tada iz Savjeta ministara.

Oznake: KS BiH, Sredstva