Kompletirana lista: Ovo su neki od potencijalnih protivnika bh. klubova u Evropi

09.06.2021. | 14:03

Fudbaleri Larnea iz Sjeverne Irske slavili su u finalu predkvalifikacija čime je kompletirana lista potencijalnih protivnika klubova iz Bosne i Hercegovine na početku kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka je šampion Borac. Banjalučani neće biti nosioci u žrijebu, a od ranije su poznati potencijalni rivali.

Banjalučani se mogu “sukobiti” sa potencijalnim rivalima od sljedećih klubova: Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ferencvaroš (Mađarska), Malmo (Švedska), Ludogorec (Bugarska), Kluž (Rumunjska), Legia (Poljska), Šerif (Moldavija), Škendija (Sjeverna Makedonija), Slovan Bratislava (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris Vilnius (Litva), Alashkert (Armenija), Flora Talin (Estonija) i Budućnost (Crna Gora).

Pravo nastupa u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu ostvarila je i ekipa Veleža. „Rođeni“ takođe neće biti nositelji u žrijebu.

Ekipa Veleža takođe ima širok spektar potencijalnih ekipa gdje se igra “čvrst” fudbal. Izdvajaju se: Maribor (Slovenija), Domžale (Slovenija), Fehervar (Mađarska), Dundalk (Republika Irska), Suduva (Litva), TNS (Vels), Spartak Trnava (Slovačka), KI Klaksvik (Farska Ostrva), KuPS (Finska), Hafnarfjordur (Island), Sutjeska (Crna Gora), Santa Kolona (Andora), Partizani (Albanija), Laci (Albanija), itd.

Ekipe Sarajeva i Širokog Brijega imaće status nositelja u žrijebu prvog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu. Sa druge strane je grupa sa 32 kluba sa kojima se mogu sastati Sarajevo i Široki Brijeg.