Kolumbijac predstavljen u Humskoj: Partizan je velika ekipa, dao mi je šansu da igram u Evropi

Partizan ove zime nije mnogo kupovao i prodavao. U Humsku je stiglo samo jedno novo lice – Kolumbijac Andres Kolorado.

Visoki i snažni defanzivni vezni došao je u Partizan na šestomjesečnu pozajmicu iz kolumbijskog drugoligaša Kortulue. Dolazak u Evropu mu nije prvi susret sa inostranstvom, jer je godinu dana proveo u Brazilu u ekipi Sao Paolo.

Andres Kolorado (24) predstavljen je danas u Humskoj, nakon što je prošao ljekarske preglede. Zadužio je dres sa brojem 13 i odmah se stavio treneru Gordanu Petriću na raspolaganje.

“Andres Kolorado je prije godinu dana debitovao za nacionalni tim. Ne sumnjam da će biti veliko pojačanje, potrebno je samo da budete strpljivi, kako vi novinari, tako i navijači. Pratili smo veliki broj igrača prethodnih šest mjeseci, imali smo sve potrebne informacije oko Kolorada”, rekao je sportski direktor Partizana Ivica Kralj i nastavio:

“Njega krasi dobra ofanzivna igra prilikom prekida, čitanje igre, agresivnost. To je ono što nam je nedostajalo, ubijeđen sam da će biti dobro pojačanje”.

Andres Kolorado visok je 193 centimetra, a pored Partizana imao je i ponudu kluba Belgrano iz Argentine.

“Motiv je bio veliki klub kao što je Partizan, izuzetno mi je drago što sam prvi Kolumbijac u istoriji novog kluba. To je još jedan razlog da budem na nivou i pomognem klubu. Partizan je velika ekipa, dao mi je šansu da igram u Evropi. Ponuda iz Argentine je bila jednaka, ali ponuda iz Evrope je nešto što ne može da se odbije. Još jednom bih se zahvalio na šansi, nadam se da ću više godina igrati ovdje”, kazao je Kolorado i dodao:
“Partizan je priznat u Južnoj Americi, sve informacije su dostupne, pošto je ovaj klub igrao u Ligi šampiona, sada u Ligi konferencija. Znam da je derbi Beograda izuzetno važan, da se oba tima bore za titulu i igraju stalno u Evropi. Nadam se pobjedi”.

Spreman i zdrav je stigao u Beograd, a prošle godine imao je povredu mišića.

“Dobro se osjećam, oporavio sam se. Očekujem da se sljedeće sedmice prilagodim ekipi, a one tamo da zaigram. Čeka me i drugačiji jezik, ali mi je to motiv više da uspijem i doprinesem ekipi”, poručio je Kolorado.

Ostavite komentar: