Kolumbijac iznenadio sve na US openu: Izbacio Cicipasa u prvom kolu

30.08.2022. | 08:33

Stefanos Cicipas, grčki teniser, učešće na US openu završio je u prvom kolu.

Trenutno petog igrača planete savladao je Kolumbijac Danijel Galan Riveros sa 3-1, po setovima je bilo 6:0, 6:1, 3:6, 7:5, nakon dva časa i 48 minuta igre.

Kolumbijac je ostvario najveću pobjedu u karijeri, ali i ušao u društvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, koji su jedini do sada uzeli set bez izgubljenog gema protiv Cicipasa.

Od početka meča vidjelo se da četvrti nosilac grend slema u Njujorku ima dosta problema, mučila ga je povreda desnog ramena zbog koje mu je u jednom momentu doktor savjetovao da bi trebalo da preda, dok je njegov protivnik ređao gemove. Kolumbijac je osvojio 11 gemova zaredom, da bi tek onda Cicipas stigao do prvog, ali nije uspio da pokvari planove rivala.

U trećem setu je viđena nešto bolja igra Grka, daleko je to bilo od njegovih mogućnosti, ali je uspio da oduzme servis protivniku, pa uz jednu spasenu brejk loptu i dobije treći set. Na sličan način počeo je četvrti, Cicipas je imao 4:2, ali je Kolumbijac odgovorio brejkom za 4:4, da bi onda protraćio pet meč lopti na 4:5. Zatim je Galan spasao dvije brejk lopte na 5:5, do novih meč lopti, Cicipas je tri spasao, ali četvrtu i ukupno devetu na meču, nije mogao.

Galan debituje na US openu, a njegov naredni rival u Njujorku biće sa Australijanac Džordano Tompsonom, koji je bio bolji od Lorenca Sonega poslije “maratona” od pet setova. Sa druge strane, uprkos bolnom porazu, Cicipas neće izgubiti veliki broj bodova, pošto je prošle godine stigao do trećeg kola, gdje ga je savladao Karlos Alkaras, piše Sportal.