Kolo sreće se okreće! Grcao u dugovima, bio u zatvoru – Ronaldinjo je sada milioner

17.08.2021. | 08:45

Rasipnički način života bacio je u očaj jednog od najboljih fudbalera svih vremena, legendarnog Brazilca Ronaldinja, ali na svu sreću uspio je da se izvuče iz teške situacije i sada ponovo s osmijehom na licu uživa u svim blagodatima života.

Ronaldinju je 2020. godina bila najgora u životu. U februaru mu je majka preminula od posljedica korone, a samo mjesec dana kasnije fudbaler je završio u paragvajskom zatvoru.

Ronaldinjo je uhapšen 6. marta zajedno sa svojim bratom i poslovnim menadžerom Robertom Asisom kada su pokušali da uđu u Paragvaj s falsifikovanim paragvajskim pasošima. Zbog kockarskih dugova i hedonističkog života na bankovnim računima u Brazilu mu je ostalo samo pet dolara, ali uspio je ponovo da stane na noge.

U zatvoru je Ronaldinjo proveo 32 dana. Kasnije je uspio da aktivira račun koji je imao u Evropi, pa je sa bratom Rodrigom platio kauciju 1,6 miliona evra kako bi napustio zatvor u Paragvaju i kraj sudskog postupka dočekao u kućnom pritvoru.

Sud u Asunsionu je kasnije prihvatio “uslovnu obustavu” optužbi, efektivno oslobodivši Ronaldinja bilo kakve odgovornosti za zločin, ali uz obavezu da plati 90.000 dolara troškova, koji će biti dodijeljeni dobrotvornim organizacijama.

Nakon svih problema koje je imao uspio je da vrati osmijeh na lice. Snima reklame i spotove, igra fudbal, uživa u životu i ponovo ima milione. U Belo Horizonteu je dobio status počasnog građanina i promovisao je izgradnju novog stadiona Atletiko Mineira. Snimio je muzički spot, pokrenuo je proizvodnju alkoholnih pića…

Postao je zaštitno lice jedne velike kladioničarske kuće s kojom je potpisao višegodišnji ugovor o saradnji. Ponovo je i zaštitno lice najpopularnijih fudbalskih igrica – FIFA i PES. Naravno, to mu je donijelo ogromnu zaradu.

Brazilski mediji njegovo trenutno bogatstvo procjenjuju na oko tri miliona dolara. Njegovi prijatelji tvrde da Brazilac konačno uživa u životu, piše Kurir sport.