Kokoškov pozvao košarkaše: Srbija u najjačem sastavu napada plasman na OI

31.05.2021. | 14:20

Selektor Srbije Igor Kokoškov je odredio spisak kandidata za nacionalni tim za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Reprezentacija će od 29. juna do 4. jula igrati na kvalifikacionom turniru, gdje će se boriti za prvo mjesto i odlazak na OI u Tokiju.

Turnir se održava u Beogradu, u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a osim Srbije učestvuju timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

“Orlovi” će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B.

Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu.

U sklopu priprema, planirano je učešće na “Akropolis kupu” u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana prije početka kvalifikacionog turnira.

Kokoškov je pozvao sve najbolje srpske košarkaše, uključujući svih šest NBA igrača, MVP-ja Evrolige Vasilija Micića, MVP-ja ABA lige Filipa Petruševa…

Plejmejkeri: Miloš Teodosić (Virtus), Stefan Jović (Himki), Vasilije Micić (Anadolu Efes);

Bekovi: Aleksa Avramović (Estudijantes), Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks), Danilo Anđušić (Burg), Ognjen Jaramaz (Partizan), Branko Lazić (Crvena zvezda), Dragan Milosavljević (Mega), Marko Gudurić (Fenerbahče), Vanja Marinković (Valensija), Nemanja Nedović (Panatinaikos);

Niska krila: Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Valensija), Vladimir Lučić (Bajern), Dejan Davidovac (Crvena zvezda);

Krilni centri: Nemanja Bjelica (Majami Hit), Aleksej Pokuševski (Oklahoma Siti Tander), Alen Smailagić (Golden Stejt Voriors), Dalibor Ilić (Igokea);

Centri: Filip Petrušev (Mega), Nikola Milutinov (CSKA), Boban Marjanović (Dalas Meveriks), Miroslav Raduljica (Džeđijang), Nikola Jokić (Denver Nagets).