Kobi Brajant zvanično u Kući slavnih: Sigurna sam da se sad smije na nebu

Sa osam mjeseci odlaganja zbog pandemije korona virusa, u subotu je na svečanosti u Springfieldu u košarkašku Kuću slavnih primljena generacija 2020, u kojoj je posthumno i Kobi Brajant.

Priznanje ulaska u odabrano društvo preuzela je njegova udovica Vanesa Brajant, koja je na binu izašla u pratnji legendarnog Majkla Džordana, uz skandiranje iz publike “Kobi! Kobi! Kobi!”.
“Uvijek sam izbjegavala javno da hvalim svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobijao od navijača, a neko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu, jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobjeđuje”, rekla je, pored ostalog, Vanesa, dok je uz nju stajao Džordan i borio se da suzdrži suze.
U Kuću slavnih uvedeni su i Kevin Garnet i Tim Dankan, Kobijevi veliki rivali na terenu.
“Cijenim te. Velika je čast ući u Kuću slavnih sa tobom i Kobijem”, rekao je Garnet obraćajuci se Dankanu, koji se osvrnuo na svoju karijeru i posebno zahvalio svom jedinom treneru u NBA karijeri – Gregu Popoviću, koji je zbog ove ceremonije propustio noćašnji meč San Antonija.U klasi 2020. mjesto u Kući slavnih dobili su i treneri Rudi Tomjanović i Edi Saton, košarkašica Tamika Kečings, ženski košarkaški treneri Kim Mulki i Barbara Stevens i pokojni, dugogodišnji generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.
Imena članova generacije 2021, koja će u Kuću slavnih biti uvrštena u septembru, trebalo bi da budu objavljena kasnije danas.

Ostavite komentar: