Ko ga je kontaktirao: Luis Hamilton pregovarao sa Ferarijem

23.11.2023. | 15:31

Direktor ekipe Red Bul u šampionatu Formule jedan Kristijan Horner izjavio je da je Luis Hamilton pregovarao sa njegovim timom i Ferarijem prije nego što je britanski vozač produžio ugovor sa Mercedesom, prenosi “Dejli mejl”.

Britanski mediji su objavili u maju da je Hamilton pregovarao sa Ferarijem. Međutim, Hamilton i direktor Ferarija Frederik Vaser su demantovali ovu informaciju.

Predstavnici britanskog vozača su navodno kontaktirali čelnike Red Bula, pošto je navodno Hamilton želio da vozi u istom timu sa aktuelnim šampionom u F1 Maksom Ferstapenom.

Britanski mediji podsjećaju da je Hamilton ranije više puta izjavio da je Mercedes jedini tim u kojem želi da nastavi karijeru.

“Imali smo nekoliko razgovora tokom godina o dolasku Luisa. Kontaktirali su nas u više navrata. Najskorije, početkom godine bilo je upita da li će biti interesovanja. On se takođe sastao sa (predsjednikom Ferarija) Džonom Elkanom. Mislim da su ti razgovori bili ozbiljni. To je bilo negdje oko trke u Monaku (u maju)”, rekao je Horner.

Hamilton je krajem avgusta produžio ugovor sa Mercedesom do 2025. godine. On bi po novom ugovoru trebalo da zaradi 100 miliona funti za dvije sezone.

“Svakako je bilo razgovora, možda i sa Vaserom. Ali sigurno sa Elkanom. Ne mogu da vidim da Maks i Luis zajedno rade. Dinamika ne bi bila dobra. Mi smo 100 odsto zadovoljni onim što imamo”, istakao je direktor Red Bula.

Horner nije želio da otkrije ko ga je iz Hamiltonovog udruženja kontaktirao. Dejli mejl prenio je da bi to mogli biti vozačev otac Entoni ili Hamiltonova menadžerka iz Njujorka Peni Tou.

Hamilton je član Mercedesa od 2013. godine, a u karijeri je osvojio sedam titula u šampionatu Formule jedan.