Klubovi se bore za prolaz: Posljenjih 90 minuta grupne faze Lige šampiona

01.11.2022. | 11:20

Grupna faza fudbalske Lige šampiona došla je do samog kraja i očekuje nas posljednjih 90 minuta. Večeras su na rasporedu mečevi u grupama A, B, C i D. Najzanimljivije je u grupi D gdje ništa nije poznato i sva četiri tima mogu u nokaut fazu elitnog klupskog takmičenja.

Kada govorimo o ovoj grupi Sporting će dočekati Ajntraht, a Marselj je domaćin Totenhemu.

Sporting je u prvom meču ova dva rivala slavio s 3:0, pa se može reći da su favoriti i u duelu u Portugalu. U nekim opcijama do osmine finala mogu i sa neriješenim rezultatom. U drugom meču francuski tim mora da slavi ukoliko želi dalje, a neće imati nimalo lak zadatak jer je Totenhem bez dileme najkvalitetniji tim ove grupe.

U grupi B u prvom planu je borba za treće mjesto u grupi koje vodi u nokaut fazu Lige Evrope. Za ovo mjesto se bore Atletiko Madrid i Bajer Leverkuzen. “Jorgandžije” gostuju Portu, dok “apotekari” dočekuje Klub Briž, a oba ova tima su osigurala mjesto u osmini finala Lige šampiona, prenose Nezavisne.

Kada je u pitanju grupa A očekuju nas borbe za prvo i treće mjesto, ako se to tako može i reći. Liverpul dočekuje Napoli i ima tri boda manje i poraz od 1:4 iz duela iz Italije. Moraju da slave ubjedljivo ukoliko žele na prvo mjesto. U drugom duelu ove grupe u Glazgovu Rendžers dočekuje Ajaks. Škoti imaju tri boda manje od “kopljanika”, a trebaće im čudo ukoliko žele do Lige Evrope jer su u Nizozemskoj poraženi s 0:4.

U grupi C je sve poznato. Bajern će kao prvoplasirani, a Inter sa druge pozicije u osminu finala, dok će Barselona u Ligu Evrope.

Parovi 6. kola: Grupa A: Liverpul – Napoli (21 čas), Glazgov – Ajaks (21). Poredak: Napoli 15, Liverpul 12, Ajaks 3, Glazgov 0. Grupa B: Bajer – Klub Briž (18.45), Porto – Atletiko Madrid (18.45). Poredak: Klub Briž 10, Porto 9, Atletiko M. 5, Bajer 4. Grupa C: Bajern – Inter (21), Plzenj – Barselona (21). Poredak: Bajern 15, Inter 10, Barselona 4, Plzenj 0. Grupa D: Marselj – Totenhem (21), Sporting – Ajntraht (21). Poredak: Totenhem 8, Sporting 7, Ajntraht 7, Marselj 6.