Klubovi ne žele proširenje Premijer lige za rukometaše

11.06.2020. | 17:02

SARAJEVO – Predstavnici 12 premijerligaških rukometnih klubova potpisali su zajedničko pismo u kojem navode da ne žele proširenje Premijer lige i da bi Upravni odbor Rukometnog saveza BiH trebalo da poštuje njihovu odluku.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici Borac m:tela, visočke Bosne, Vogošće, Lokomotive, Slobode, Leotara, Sloge iz Doboja, Slavije, Konjuha, Maglaja, Drine i Sloge iz Gornjeg Vakuša koji su se kategorički izjasnili da ne pristaju na nastavak Premijer lige, kao ni njeno proširenje u narednoj sezoni.

– Nismo se okupili kako bi nekoga kritikovali, već da jasno i glasno iznesemo stavove klubova. Ne želimo da dijelimo ligu, borili smo se, uostalom, da imamo zajedničko takmičenje, a neko sada želi da ga proširi na 20 ekipa. To bi bio veliki udar na klupske budžete jer bi trebalo obezbijediti dodatnih 50 do 100.000 KM. Mi bi trebali da se okrenemo omladinskim selekcijama, a ne da se bavimo ovim stvarima koje su ionako odavno riješene – rekao je direktor Borca Vladimir Branković.

Predsjednik visočke Bosne Adnan Delić, ponovio je kako je potpuno nerealno da se prvenstvo, prekinuto prije tri mjeseca, nastavi.

– Naša poruka članovima UO je da moraju da poštuju stavove klubova, pogotovo što su u ovom slučaju oni jedinstveni i mi ćemo u njima istrajati! Prije svega, mora se znati da nećemo pristati na nastavak lige kao ni na njeno proširenje, kao što to pojedini klubovi i neki od članova Upravnog odbora zagovaraju. Insistiramo na tome da se poštuju propozicije i odluke koje je UO usvojio u septembru prošle godine, da takmičenje na kraju napuštaju tri posljednjeplasirane ekipe – kaže Delić.

Podsjetimo, svi nesporazumi su krenuli onog časa kada je Komesar Premijer lige, Srđan Jović, donio odluku da se liga prekida, da je novi šampion Borac m:tel, a da u niži rang takmičenja ispadaju Goražde, Iskra i Drina.

Sastanak UO bez članova iz RS

Članovi Upravnog odbora RS BiH koji dolaze iz Republike Srpske neće prisustvovati sutrašnjem sastanku u Sarajevu. To je još jednom potvrdio predsjednik RS RS Marinko Umičević.

– Predstavnici RS Srpske neće ići na sjednicu Upravnog odbora RS BiH jer predsjednik Slobodan Zadro ponovo samovoljno mijenja dogovor i šalje prijedloge RS HB kao zvanične prijedloge RS FBiH, što nije tačno. Mi stojimo uz odluke Komesara Srđana Jovića i ne interesuje nas nikakav baraž niti proširenje lige. Želimo da se striktno držimo propisa, a baraž nema u Statutu – istakao je Umičević.

 

Izvor:(Glas Srpske)