Klub u teškoj finansijskoj krizi: Sarajevski Olimpik se povlači iz Premijer lige

22.05.2021. | 16:34

Dva kola prije kraja sezone, m:tel Premijer liga BiH je definitivno ostala bez sarajevskog kluba.

Sarajevski Olimpik definitivno je završio sa učešćem u m:tel Premijer ligi BiH.

Nakon odluke da klub napusti takmičenje, igrači su poslije razgovora sa čelnicima kluba raspušteni, treninga uoči meča 32. kola sa Krupom nije bilo, dok je definitivno jasno da ekipa neće u nedjelju ni gostovati u Krupi na Vrbasu, prenosi Mondo.

Sarajevski klub nalazi se u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji, te je zbog nagomilanih dugova suspendovan od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH.

Kako je iz Saveza saopšteno, “FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka do 20. maja”, nakon čega je uslijedila automatska suspenzija, dok je dan kasnije klub sa “Otoke” saopštio da se povlači iz bh. elite.

To znači da će najmlađi sarajevski premijerligaš od naredne sezone morati u najniži rang takmičenja (kantonalna liga), a nema sumnje da će novo prvenstvo početi sa bodovnim minusom (kazna je od šest do 12 bodova).

Kako su iz Fudbalskog saveza BiH juče potvrdili, “takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o fudbalskim takmičenjima BiH”, što znači da će preostale dvije utakmice, koje je Olimpik trebalo da odigra sa Krupom i Sarajevom, biti registrovane službenim rezultatom 3:0 u korist protivnika.

Osim Olimpika, premijerligaško društvo napustiće još jedna ekipa, a nakon odlučujućih 180 minuta biće poznato da li će to biti Radnik, Krupa ili Mladosti.