Klub iz Torina pod istragom tužilaštva: Juventusu prijeti novo izbacivanje iz Serije A?

06.12.2022. | 10:24

Čini se da bi Fudbalski klub Juventus opet mogao da bude u velikim problemima. Italijanski mediji pišu da višestrukom prvaku ove zemlje prijeti novi izbacivanje u Seriju B.

Razlog je navodna finansijska prevara, tvrdi Matija Grasani, ekspert za sportsko pravo. Navodi se da je klub iz Torina pod istragom tužilaštva zbog navodnih lažnih finansijskih izvještaja, a prije nekoliko dana kompletno rukovodstvo “Stare dame” podnijelo je ostavku.

“Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak i ozbiljnija od Kalčopolija 2006.” rekao je Grasini i naveo da klubu prijeti izabacivanje iz Serije A, prenose Nezavisne.

Ukoliko se ovo desi ne bi bio prvi put da Juventus bude izbačen iz Serije A. U pomenutoj aferi Kalčopoli izbečeni su u Seriju B i oduzete su im titule iz 2005. i 2006. godine. Dodajmo i to da je tada dosta igrača napustilo klub i među njima su bili Zlatan Ibrahimović, Emerson, Đanluka Zambrota, Patrik Vijera, Adrijan Mutu, Fabio Kanavaro, Lilijan Tiram… dok su ostali igrači poput Đanluđija Bufona, Alesandra Del Pjera, Pavela Nedveda, Davida Trezegea….

Oznake: Juventus