Klopa pitali da li bi doveo nevakcinisanog igrača: Oni predstavljaju prijetnju

19.12.2021. | 11:57

Njemački trener Jirgen Klop ima jasan stav o vakcinaciji protiv korona virusa, ali se trudio da ne govori pretjerano na temu pandemije smatrajući da nije dovoljno stručan.

Slušao je savjete ljekara i poštovao ih, kao i njegovi igrači, pa su tako svi fudbaleri Liverpula vakcinisani. Ipak, nova varijanta virusa, koja je nazvana omikron, napravila je pravi haos u Premijer ligi, pa su se tako zaraženi igrači pojavili čak i na “Enfildu”, međutim nema ih toliko da bi morali i da otkazuju utakmice.

U većini ekipa je situacija mnogo lošija, a Jirgen Klop je apelovao na sve učesnike Premijer lige da budu transparentniji kada je u pitanju korona virus, odnosno da se jasno saopštava ko je zaražen.

U interesantnom intervjuu za britanski “Telegraf” upitan je i da li bi doveo nevakcinisanog fudbalera.

“Morao bi da se presvlači u drugoj svlačionici, jede u drugoj trpezariji, da ide drugim autobusom ili automobilom. Iz organizacione tačke gledišta, to je pravi haos”, rekao je Jirgen Klop i time praktično poručio da zbog komplikacija i ne pomišlja na tako nešto.

“Ako želite da pratite protokole, to je teško. Ako jedan igrač dobije korona virus, svi ostali oko njega idu u izolaciju. Naravno da je to bitno, ne možemo da napravimo zgradu za nevakcinisane igrače”.

Ovog vikenda otkazano je čak šest mečeva Premijer lige, a vidjećemo da li će doći do prekida takmičenja, prenosi Mondo.