Ključni igrači Borca: Zakariću u februaru ističe ugovor, čekaju se ponude za Lukića i Ziljkića

17.12.2020. | 09:34

Borac je na loš način okončao polusezonu u Premijer ligi BiH, pošto je na Tušnju poražen od Tuzla Cityja (2:0), a Banjalučani su tako pali na tek 5. mjesto iako su većim dijelom sezone bili trećeplasirani.

Dok navijači Borca prizivaju ostavku Vlade Jagodića, šef struke Borca kuje planove za proljeće, a o svemu je govorio i na ručku igrača, stručnog štaba i rukovostva kluba na kojem je tema bila okončana polusezona.

Mogao bi se Borac naći u velikom problemu tokom zimskog prelaznog roka, o kojem je govorio Jagodić, pošto su mogući odlasci tri ključna igrača – Jove Lukića, Gorana Zakarića i Almedina Ziljkića.

U klubu očekuju ponude za Ziljkića i Lukića, dok Zakarićev ugovor ističe u februaru, a još uvijek nije dogovoren nastavak saradnje.

“Lukić je pokazao da Borac nije napravio grešku njegovim transferom. Po meni, on je najbolji napadač u PL BiH, zato i jeste interesantan mnogima. Kao i Almedin Ziljkić, Goran Zakarić i kapiten Stojan Vranješ, oni su glavne poluge tima i strijelci. Bilo bi dobro da sve njih imam na raspologanju i na proljeće, ali koncept kluba je takav da se može desiti transfer. Ja bih bio presretan da i Jovo ode kao što je otišao Vladan (Danilović), odigrao je odlično i napravio transfer. Desi li se to i Lukiću, biću prezadovoljan. A još ću biti zadovoljniji ako ostane. Zakarić ima ugovor do 20. februara s klubom i razgovarali smo s njim. On nam treba, vrijedi nam mnogo i dobar je fudbaler i naravno da ima interesa za njega. Ali, mislim da je blizu da se to pozitivno završi. Kad je riječ o Ziljkiću, eksplodirao je u ovoj polusezoni, sve ekipe vole imati takvog igrača i vjerujem da će biti teško ga zadržati. Ali, on ima ugovor i Borac neće izgubiti ni u jednom od ova tri slučaja”, rekao je Jagodić na jučerašnjem ručku Banjalučana, prenio je Mondo.

Lukić ima tek 22 godine, nešto je slabije otvorio sezonu, ali je kasnije zaista eksplodirao i na ukupno 17 utakmica postigao je osam golova i ubilježio četiri asistencije.

Ziljkić i Zakarić su oduševljavali svojim partijama na dvije krilne pozicije. Ziljkić je imao šest golova i isto toliko asistencija, a njegov ugovor s Borcem važi do ljeta 2022.

Zakarić je dokazana klasa u Premijer ligi, a njegovih osam golova i šest asistencija je mnogo značilo Borcu u borbi za prva četiri mjesta i svakako da bi odlazak Zakarića bio veliki udarac za Borac.