Kladionice imaju “riječ”: Sve manje šanse da Jokić bude najkorisniji igrač NBA šampionata

11.03.2021. | 18:13

Nikola Jokić svojim bravurama oduševljava ljubitelje košarke, ali izgleda da su sve manje šanse da bude proglašen za najkorisnijeg igrača NBA šampionata.

Bar tako tvrde neke od najvećih kladionica na svijetu. Prema jednoj od njih, Jokić, koji je dosad dijelio drugu poziciju sa Džoelom Embidom, a obojica su bila tik iza Lebrona Džejmsa, sada je pao na treće mjesto, a centar Filadelfije pretekao “kralja” iz Los Anđeles Lejkersa.

Naime, američke kladionice, koje najbolje i poznaju stavove “nadležnih” za glasanje u MVP trci, danas su promijenile kvote za najveće kandidate za pomenuto priznanje. Jokić baš i nije prošao kako bi se ovdašnji ljubitelji igre pod obručima nadali.

Za razliku od “naših” kvota, poput “1,7”, “2,45”, koje označavaju koliko će ulog biti pomnožen ako dođe do pogađanja ishoda, “američke kvote” imaju oznake poput “200”, “1300” i slično, a označavaju koliko će se zaraditi na uloženih sto dolara. I, od danas je kvota na Džoela Embida 200, na Lebrona Džejmsa 225, a na Nikolu Jokića 350 (što je za 50 slabije nego prije Ol-star pauze).

Iza njih su, prilično udaljeni, Luka Dončić sa 1300 (odnosno ovdašnjom kvotom 14), Stef Kari sa 1400 (tj. 15) i aktuelni MVP Janis Adetokumbo sa 1600 (tj. 17), piše Srpskainfo.

Oznake: Jokić, Kladionice