Kladio se na ilegalnim stranicama: Fudbaler Juventusa dobio suspenziju

17.10.2023. | 18:57

Nikolo Fađioli, fudbaler Juventusa, dobio je suspenziju na sedam mjeseci zbog klađenja na ilegalnim stranicama, prenosi Skaj Sport. Ova odluka je bila odobrena od torinskog Tužilaštva.

Fađioli je prije nekoliko sedmica priznao da se kladio na utakmice UЕFA-e i FIFA-e, te da je bio povezan s “pogrešnim ljudima”, a sada je i saznao svoju kaznu.

Njegov menadžer je u izjavi za italijanske medije kazao da je on zavisan o klađenju.

– Nikolo je zavisan o klađenju, a problem je bio tu dok mi nismo bili njegovi agenti. Uprkos tome, odlučili smo ga ne ostaviti na cjedilu. Pokušali smo mu pomoći na sve moguće načine i moram priznati da je njegovo ponašanje bilo za primjer od potpisa za našu agenciju – kazao je jedan od Fađiolijevih menadžera.

Italijanskim sportistima je zabranjeno kladiti se na utakmice UЕFA-e i FIFA-e, a za kršenje pravila u vezi s klađenjem igračima prijeti kazna viša od 25 hiljada eura i do tri godine suspenzije.

Može se reći da je Fađioli “dobro prošao” jer je prvi priznao krivicu.

Inače, kazna očekuje i italijanske zvijezde u engleskoj ligi – Nikola Zaniola i Sandra Tonalija, koji su takođe bili umiješani u ovaj skandal.

Kako su prenosili italijanski mediji, oni su izgubili više od milion eura na ilegalnom klađenju, te su zbog toga bili primorani “plaćati dugove” prljavim poslovima.

Oznake: Juventus, Kazna