KKI Vrbas slavi punoljetstvo

11.07.2020. | 09:53

Košarkaški klub invalida Vrbas iz Banjaluke, obilježiće u nedjelju vrijedan jubilej – 18 godina postojanja.

Za to vrijeme u klupske vitrine je stigao veliki broj trofeja jer su Banjalučani 18 puta bili prvaci Srpske, a šest puta su postali i šampioni BiH. U Kupu RS su trijumfovali u 17 navrata, a osvojili su i dva kupa BiH. Poseban uspjeh KKI Vrbas je zabilježio u Regionalnoj NLB ligi, čiji su osvajači posljednjih šest godina.

– Košarka u kolicima je jedini sport kojim se mogu baviti osobe oboljele od paraplegije i željeli smo da ove osobe izvučemo iz bolesničkih soba kako bi se bavili ovim sportom. U tome smo, na našu veliku radost, i uspjeli – istakao je predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević.

Što se tiče predstojećih obaveza, Banjalučane u narednom periodu očekuje nekoliko značajnih takmičenja. Ukoliko situacija sa virusom korona bude zadovoljavajuća, Vrbas će od 21. avgusta učestvovati na nezvaničnom Svjetskom prvenstvu u Sankt Peterburgu. Takođe, za 26. septembar je planirana završnica NLB lige u kojoj Vrbas želi novu, sedmu po redu, titulu najboljeg.

– Radujemo se odlasku u Sankt Peterburg jer je pokrovitelj turnira predsjednik Rusije Vladimir Putin, koji bi trebalo i da otvori ovo takmičenje – naglasio je Umičević.

 

Izvor.(Glas Srpske)

 

 

Oznake: KKI Vrbas