KK Bratunac pred gašenjem: Načelnik Rankić planira osnivanje novog kluba

12.04.2021. | 12:18

Novoizabrani načelnik Opštine Bratunac Srđan Rankić je za danas najavio upućivanje hitne urgencije da se, kako je naveo, okončao “slučaj KK Bratunac”.

Rankić je rekao da je iz kluba dobio spisak troškove i obaveze koje imaju do kraja sezone, oko 47.000 KM, a da su uputili zahtjev za oko 66.000 KM koji se najvećim dijelom odnosi na plate.

„Ono zbog čega sumnjam u izvještaje kluba jeste da se nigdje ne spominje obaveza prema Poreskoj upravi RS i kako će to da plati Uprava kluba“, naglasio je Rankić, tražeći odgovornost Uprave KK „Bratunac“.

Rankić je rekao da budžet ove lokalne zajednice blokiran i da se ništa ne isplaćuje od 30. marta dok budžet ne bude usvojen, te da će za 100 dana biti izgrađeni novi sportski tereni kod srednje škole i da će biti pokrenut novi košarkaški klub sa novom upravom koji će trenirati djecu sa mnogo boljim uslovima.

Prema njegovim riječima, on nije potpisao nikakav dokument da će finansirati klub, već da je to uradio bivši načelnik i da on nema veze sa time i da takav dokument nije ni vidio.
On je naglasio da Opština Bratunac nije pravila ugovore sa igračima i da ih ne mogu tužiti i da oni nemaju nikakve obaveze prema njima, ali da je zbog ugleda opštine važno da igračima isplate dugovanja.

„Čim se usvoji budžet gledaću da sjednem lično sa igračima i da vidimo kako da im se isplate dugovanja, ali svakako ne pod ovakvim uslovima i ovim ciframa. Žao mi je zbog tih ljudi i kao čovjek pomogao bih da se riješi ta situacija i da ne ide loša slika iz Bratunca“, navodi Srđan Rankić.

Rankić je indirektno najavio gašenje KK Bratunca i osnivanje novog kluba jer, kako je istakao, Opština Bratunac može finansirati ameterski klub, ali ne i profesionalni, piše portal bhbasket.