Kirjos uz probleme do četvrtfinala Vimbldona: Ponovo pravio šou, ali je slavio nakon pet setova

04.07.2022. | 17:59

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je u pet setova savladao Amerikanca Brendona Nakašimu sa 4:6, 6:4, 7:6 (2), 3:6, 6:2.

Kirjos je i na ovom meču često ulazio u raspravu sa sudijom i sa navijačima, uz brojne sitne nestašluke, ali je imao i ozbiljan problem sa ramenom. Ipak, na kraju je došao do velike pobjede.

Kirjos će igrati svoje drugo četvrtfinale na Vimbldonu, a protivnik će mu biti Čileanac Kristijan Garin koji je senzacionalno izbacio 19. nosioca Australijanca Aleksa De Minaura u pet setova. Garin plasirao se danas u četvrtfinale pošto je posle velikog preokreta savladao Australijanca Aleksa de Minora sa 2:6, 5:7, 7:6 (3), 6:4, 7:6 (6).

Meč je trajao četiri sata i 38 minuta, a Čileanac se prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale nekog grend slem turnira.

Četvrtfinala se domogao i Amerikanac Tejlor Fric koji je u tri seta savladao Džejson Kublera. Fric će u borbi za polufinale igrati protiv boljeg iz meča Rafael Nadal – Botik van de Zanšlup.