Kirjos tvrdi: Nadal i ja ćemo odigrati najgledaniji meč u istoriji

07.07.2022. | 10:03

Australijski teniser Nik Kirjos tvrdi da će njegov sutrašnji duel protiv Španca Rafaela Nadala u polufinalu Vimbldona biti najgledaniji meč u istoriji ovog sporta, prenose britanski mediji.

Kirjos je u četvrtfinalu nadigrao Čileanca Kristijana Garina 6:4, 6:3, 7:6, dok je Nadal poslije velike borbe u pet setova pobijedio Tejlora Frica 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6.

“Biće posebno igrati protiv Rafe na Vimbldonu. Na njegovom centralnom terenu vodili smo neke nevjerovatne bitke. Pobijedio me jednom, ali ja sam njega drugi put. Mi smo različiti, ali jedan drugog maksimalno poštujemo. Poručujem svima: Spremite se, biće to najgledaniji duel u istoriji tenisa”, rekao je Kirjos, a prenosi “Skaj sport”.

Australijski teniser je ranije govorio i da bi mogao da se povuče iz tenisa, ali sada tvrdi da može da ostvari dobar rezultat na Vimbldonu.

“U posljednje dvije godine niko nije mislio da mogu da napravim ovo. Rekli bi da nisam dovoljno disciplinovan, fizički snažan i da nemam mentalitet da ostvarim ovo. Čak sam i ja počeo da sumnjam u sebe. Zato sam posljednjih godinu i po ozbiljno razmišljao da se penzionišem. Onda su se stvari u mom životu promijenile. Shvatio sam da mnogi ljudi žele da igram i sada vidim da je u rezervoaru ostalo još goriva. Igram tenis života”, rekao je Kirjos, prenosi Tanjug.

U drugom polufinalu će igrati srpski teniser Novak Ðoković i Britanac Kameron Nori.