Kirjos ponovo pričao kako je htio da se ubije: Nikada ne bih nekome stavio toliki teret

07.07.2022. | 07:58

Za razliku od preostala tri meča četvrtfinala Vimbldona koja su završena poslije pet setova, australijski teniser Nik Kirjos svoj posao u TOP 8 protiv Kristijana Garina završio je ubejdljivim trijumfom rezultatom 3:0.

Kirjos je na taj način ostvario svoj najveći uspjeh na nekom Grend slemu, te otuda ne čudi što su ga mediji “rešetali” pitanjima na konferenciji za medije. jedno od njih je bilo vezano za to što Nik nema trenera, a sam igrač je rekao:

– Da, nemam trenera! Nikada ne bih nekome stavio toliki teret. Svaki član mog tima ima veoma važnu ulogu. Niko ne poznaje moj tenis više od mene, bavim se ovim sportom od svoje sedme godine i veoma sam srećan.

Međutim, nije Nik uvek bio srećan kada je u pitanju “bijeli sport” – što je i sam priznao i ponovo da je prije nekoliko godina razmišljao o samoubistvu.

– Bio je trenutak kada je malo falilo da završim sa sportom. Još prošle godine sam govorio o svom mentalnom stanju, da sam se samopovređivao i imao samoubilačke misli – rekao je Kirjos koji je u “crnu rupu” upao 2019. godine.

Podsjetimo, o tome je nedavno pričao:

– Bio je to jedan od mojih najmračnijih perioda. Imao sam samoubilačke misli i bukvalno sam se borio da ustanem iz kreveta, a kamoli da igram pred milionima. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, konzumirao sam alkohol, drogu, odbacio sam porodicu i prijatelje, prenosi Telegraf.

U međuvremenu, Kirjos se izdigao, 2021. godine je upoznao Kostih Haci koja se ne odvaja od njega i očigledno sjajno utiče na njegov život.

Oznake: Nik Kirjos