Kirijos o Đokoviću: Mislim da ne ga ne cijene koliko bi trebalo

05.10.2023. | 08:38

Australijski teniser Nik Kirijos više je puta posljednjih godina podsjećao javnost na činjenicu da je Đoković vlasnik gotovo svih značajnijih rekorda i da je otuda najbolji.

O temi GOAT se ponovo govori u poslednje vreme, činili su to i neki bivši veliki asovi, poput Matsa Vilandera, Tima Henmana i Majka Brajana, ali Kirijos nema nikakvu dilemu.

On je u “Tajson podkastu” još jednom istakao da je srpski teniser bez premca.

“Mislim da je Đoković najboljih svih vremena. Ima 24 slema i mislim da će uzeti još nekoliko, to je šašavo. Mislim da ne ga ne cijene koliko bi trebalo. Na

Turu je skoro 20 godina, dopada mi se ta dugovječnost”, kaže Nik.

Jedan od domaćina programa, Sebastijan Džozef-Dej je konstatovao da je najvažnija stvar u svemu zdravlje i da je nevjerovatno kako se održavaju s obzirom da gotovo da nemaju pauzu između sezona.

Kirijos je otuda istakao značaj ljudi kojima su teniseri, pa i Đoković, okruženi.

“Zato je tim bitan, da imaš fizioterapeuta koji putuje sa tobom, da se pobrineš i da imaš neki rad u tertani. Teško je jer ima dana kada teniski meč može da traja i pet sati. Igrao sam mečeve koji su trajali skoro pet sati. Fizički ste u redu, ali mentalno ste iscrpljeni. I to treba uraditi sedam puta da bi se osvojio Grend slem. To je jedna od najtežih stvari da se urade”, zaključio je Nik.