Kirjos: Neću se izviniti Nadalu, htio sam da ga pogodim lopticom u grudi

25.06.2023. | 10:35

Detalj koji je obilježio duel Nika Kirjosa i Rafaela Nadala na Vimbldonu 2019. aktuelan je i pred početak turnira četiri godine kasnije.

Australijski teniser potvrdio je još jednom da je želio da lopticom pogodi Nadala prilikom jednog poena na Vimbldonu i da nema namjeru da se zbog toga izvinjava.

Igran je deveti gem trećeg seta, pri rezultatu 1-1 i 4:4, Španac je izašao na mrežu, a onda je uslijedio snažan forhend rivala koji je išao pravo u tijelo.

Kirjos je dobio taj poen i nije se izvinio Nadalu, a onda je na konferenciji za medije kazao da je želio da ga pogodi.

“Zašto bih se izvinjavao? Nisam ga pogodio, živ je, a ja sam dobio poen. Da li u pravilima piše da moram da mu se izvinim? Htio sam da ga pogodim lopticom u grudi, gađao sam ga”, otkrio je tada kontroverzni momak iz Kanbere.

Četiri godine kasnije povod da se ponovo o tome priča jeste post Stefanosa Cicipasa na društvenim mrežama, koji se tiče nove epizode insajderske emisije “Brejking point”.

U njoj se govori o odnosu Grka i Australijanca koji je, u najmanju ruku, napet.

Cicipas je poručio Kirjosu da je neobrazovan i da je svojim ponašanjem unio “košarkaški mentalitet u tenis”.

Mnogi su mu zamjerili da je tom prilikom uvrijedio Nika na rasnoj osnovi, zbog čega je na Tviteru objavio opširno objašnjenje.

Uslijedio je odgovor Kirjosa koji je pružio ruku i smirio strasti.

“Bila je to veoma žustra borba, a ponekad mi, teniseri, odemo na konferencije za medije a da nismo još ni ‘svarili’ utiske s meča… Nas dvojica smo imali neke prilično lude bitke i znam da onako, duboko, u suštini, voliš moj stil tenisa. Skroz smo smo u redu nas dvojica, Cicipase”, poručio se Kirjos.

Na to se nadovezala jedna od pratilaca na Tviteru podsećanjem Kirjosa da je pogodio lopticom Rafaela Nadala tokom njihovog meča na Vimbldonu. Zatražila mu je da se izvini “biku sa Majorke”.

“Kirjose? Možeš li da se izviniš i Nadalu? Čoveku sa 22 grend slem titule”, napisala je ona uz navedenu izjavu sa konferencije za medije.

Kirjos je odgovorio u svom stilu.

“Ne. To sam i mislio”, zaključio je Kirjos.

Oznake: Kirjos, Nadal