Kinezi nagradili srpske odbojkašice sa 300.000 evra: Stvarajte novi sjaj za svoju zemlju

17.10.2022. | 20:53

Kineska kompanija “Ziđin” odlučila je da žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije koja je osvojila svjetsko zlato u odbojci nagradi sa 300.000 evra uz poruku: “Stvarajte novi sjaj za svoju zemlju”.

Iz kompanije su poručili da im je drago što su se srpske odbojkašice na upravo završenom Svjetskom prvenstvu borile tako predano i žestoko, sve do kraja, izdržavši pritisak i snažno napredujući ka pobjedi.

“Nakon osvajanja titule svjetskog prvaka 2018. godine, uspješno ste odbranile tron i na ovom Svjetskom prvenstvu čime je fantastično demonstriran borbeni duh srpske ženske odbojkaške reprezentacije. Povodom toga vam upućujemo najsrdačnije čestitke!”, navedeno je u čestitki kompanije “Ziđin”.

Odbojkašice Srbije osvojile su zlatnu medalju na tek završenom Svjetskom prvenstvu koje je održano u Holandiji i Poljskoj, pobijedivši u finalu Brazil rezultatom 3:0.

Zlatnim odbojkašicama sinoć je priređen veličanstven doček ispred Skupštine grada Beograda, a danas ih je primio i novčane premije im uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ziđin” je rudarski gigant koji posluje u Boru.