Kiks Sarajeva protiv Slobode: Borac ima šansu da se učvrsti na vrhu tabele

11.05.2021. | 19:59

Na otvaranju 30. kola m:tel Premijer lige BiH, aktuelni šampion Sarajevo je na Koševu ugostio Slobodu, ali nije uspio doći do neophodne pobjede u borbi za titulu. Susret je okončan bez golova 0:0.

Mogli su gosti u 6. minuti do neočekivanog vodstva. Vladan Kovačević je napravio veliku grešku i dodao loptu Alenu Kurtaliću, a ovaj se spetljao i propala je odlična prilika za Slobodu.

Matijas Fanimo je u 14. minuti iz teške pozicije šutirao visoko preko gola.

Sarajevo je bilo bezopasno, a Sloboda je čitala sve njegove napade.

Najbolju priliku domaći tim imao je u 45. minuti, kada je Amer Dupovac glavom šutirao malo preko gola.

Novu priliku Sarajevo je imalo u 53. minuti. Hrvoje Miličević je opasno zaprijetio udarcem glavom, a to je otišlo malo pored gola.

Ozbiljno su zaprijetili gosti u 65. minuti. Said Husejinović je povukao loptu i šutirao, a Kovačević odbranio krajnjim naporom snage.

Našao se Haris Handžić u izglednoj šansi u 68. minuti. Snažno je šutirao, ali je Adnan Golubović zaustavio njegov udarac.

Dobru priliku imalo je Sarajevo u 72. minuti, kada je Golubović zaustavio udarac Aleksandra Pejovića.

Nastavio se pritisak bordo ima, a u samom finišu, tačnije u 88. minuti, Golubović se istakao s dvije odlične intervencije Tinu Svenu Sušiću i Anelu Hebiboviću.

Sarajevo se ovim remijem privremeno vratilo na prvo mjesto, ali ima samo bod više od drugoplasiranog Borca, koji večeras igra derbi sa Zrinjskim.

Sloboda je ranije prebrinula brige oko opstanka. Trenutno je osma s 35 bodova, piše Avaz.