Kvalifikacije za SP: Košarkašicama Srbije na “megdan” stiže reprezentacija Južne Koreje

10.02.2022. | 10:59

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije od 21.00 čas u dvorani “Ranko Žeravica” igra prvi meč kvalifikacija za SP. Protivnik je Јužna Koreja.

U Beogradu, Osaki i Vašingtonu počinju kvalifikacioni turniri za SP, a košarkašice Srbije, šampionke Evrope, takmičiće se u novobeogradskoj hali sportova “Ranko Žeravica”, gdje će za protivnike imati selekcije Koreje, Australije i Brazila.

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati Ivana Rača, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Јovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik, Ivana Katanić i Mina Đorđević.

“Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije ovdje u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Јedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre. Mi smo se okupile prije nekoliko dana i radimo na pripremi za svaku od tri utakmice koje nam slijede. Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vjetar u leđa”, rekla je košarkašica Srbije Ivon Anderson za sajt KSS.

Izabranice Marine Maljković prvi meč igraju od 21 čas protiv Koreje, dok su preostala dva duela protiv Australije i Brazila tokom vikenda, takođe od 21 čas.

“Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani prije svega. Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gdje ćemo imati veliku individualnu odgovornost, ali zato nas je Marina dovela ovdje, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana i jedva čekamo našu prvu utakmicu u Beogradu”, zaključila je Anderson.

Plasman na Svjetsko prvenstvo obezbijediće dvije najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbijedila nastup kao domaćin.