Kecmanović upisao prvi trijumf na Australijan openu

08.02.2021. | 08:14

Srpski teniser Miomir Kecmanović sjajno je startovao na ovogodišnjem Australijan openu, pošto je u prvom kolu savladao Kamila Majhšaka iz Poljske. Kecmanović je odigrao odlično i došao do trijumfa sa 6:2, 6:4, 6:3, poslije nešto više od sat i 45 minuta igre.

Kecmanović je tako prvi put u karijeri prošao u drugo kolo Ozi opena, u trećem nastupu u glavnom žrijebu.

Na taj način je ostvario trijumf na jedinom mjestu na kojem mu to do sada nije polazilo za rukom, a i u drugoj rundi neće biti bez šansi, pošto će se sastati sa Adrijanom Manarinom.

Francuz je ranije tokom noći bio bolji od Austrijanca Denisa Novaka sa 6:2. 6:4, 7:6 (7-2).

Srpski teniser je sjajno započeo nastup u Melburn parku, pošto je meč otvorio brejkom koji je čuvao do finiša seta. Tada je još jednom oduzeo servis rivalu i došao do prednosti.

U drugom dijelu igre Majhšak je pružio jači otpor, ali je Kecmanoviću bio dovoljan jedan brejk da ode na 2-0 i tada je bilo jasno da će Kecmanović trijumfovati.

Potvrdio je to brejkom na startu trećeg seta i nešto kasnije dođe do važnog trijufa.

Prvi dan Australijan opena počeo je dobro za srpske predstavnike, pošto je prije Kecmanovića, pobjedu, i to prvu na grend slemovima, upisala Nina Stojanović.

Tokom jutra, na teren će izaći prvo Dušan Lajović, pa onda i Novak Đoković, koji od Žeremija Šardija počinje pohod na devetu titulu u Melburnu.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara i igra se za nagradni fond od 80 miliona.