Kecmanović u četvrtfinalu dubla u Majamiju

28.03.2021. | 22:50

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović i Aisam Ul Hak Kureši iz Pakistana plasirali su se u četvrtfinale dublova na Mastersu u Majamiju, pobijedivši francuski dubl Pjer-Ig Erber/Nikola Mej sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 10:3.

Francuski teniser Adrijan Manarino bio je koban u singlu po Kecmanovića, ali je zato mladi srpski teniser u paru sa preiskusnim dubl partnerom iz Pakistana uspio da izbaci dvojicu Francuza, koji su osvajači najvećih titula u tenisu, kada je riječ o dublu.

Ponovo je srpsko-pakistanska kombinacija prošla kroz dramu i meč u tri seta i opet su bili maestralni u tom odlučujućem trećem setu, popularnom super taj-brejku.

U prvom setu su Kecmanović i Kureši pretrpjeli jedan brejk i to baš kad ne treba, u finišu seta, u devetom gemu, što su Francuzi iskoristili i sigurnom igrom na svoj servis poveli sa 1:0.

Nije dobro počeo ni drugi set, jer su Mej i Erber odmah napravili brejk, vodili su sa 4:2, ali su Kureši i Kecmanović od tog trenutka počeli da igraju kako znaju osvojivši četiri gema zaredom, uz dva brejka, te su dobili set sa 6:4.

Kecmanović i Kureši, koji prvi put igraju zajedno dubl, odigrali su sjajno super taj-brejk i dobili ga sa ubjedljivih 10:3, a samim tim i meč sa 2:1, te su prošli u četvrtfinale.

Naredne rivale će saznati sutra, a to će biti pobjednici duela Tejlor Fric i DŽon Izner protiv hrvatskog dubla Nikola Mektić i Mate Pavić.