Kecmanović prošao u drugo kolo Majamija

26.03.2021. | 08:48

Nakon velike borbe i skoro dva i po časa provedena na terenu, srpski teniser Miomir Kecmanović uspio je da savlada prvu prepreku na Mastersu u Majamiju, Britanca Lijama Broudija sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7, 6:1.

Prilično loše je Kecmanović sinoć ušao u meč, jer je Broudi poveo sa 0:3 i napravio brejk odmah na startu.

Nakon rezultata 1:4 Kecmanović je napravio dva brejka, vezao četiri gema i poveo sa 5:4, servirao za set, imao i set-loptu, ali je sad on dozvolio brejk rivalu.

Da je mentalno jak, Kecmanović pokazuje kada pravi novi brejk, a onda sigurnom igrom na svoj servis dobija set sa 7:5 i vodi sa 1:0.

Na krilima osvojenog prvog seta, kreće Kecmanović odlično i u drugom, pravi brejk i drži ga do sredine seta, tačnije do šestog gema, kada Broudi uzvraća i poravnava.

Potom se igralo gem za gem, sve do taj-brejka, u kom je odigrano 12 poena, ali su vrlo slabi bili obojica kada su servirali, pa je viđeno čak sedam mini-brejkova. Za nijansu manje je griješio Broudi i dobio drugi set.

U trećem setu viđena je potpuna dominacija srpskog tenisera. Samo dva poena je Kecmanović prepustio Broudiju na svoj servis, usput napravio dva brejka i ekspresno dobio set sa 6:1 za samo 24 minuta.

Meč je ukupno trajao dva časa i 26 minuta.

U drugom kolu, Kecmanović će igrati protiv 25. nosioca, Adrijana Manarina iz Francuske, koji je kao nosilac bio slobodan u prvoj rundi.

Već su se dva puta sastajali dosad i oba puta je slavio Francuz, a da pritom Kecmanović nije uzeo ni set – prošle godine u Kelnu i ove godine u drugom kolu Australijan opena, kada je srpski teniser uzeo samo sedam gemova.