Kecmanović preko Čilića do trećeg kola u Indijan Velsu

13.03.2022. | 22:35

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Mastersa u Indijan Velsu pošto je posle preokreta savladao Marina Čilića 6:7 (7), 6:3 i 7:6 (6) za nešto manje od tri časa igre.

Kecmanović će od ponedeljka ponovo biti među 60 najboljih igrača sveta, a u borbi za plasman u osminu finala sastaće se sa Feliksom Ože Alijasimom ili Botikom van de Zandšlupom.

Hrvat, trenutno 24. igrač sveta, mnogo je bolje počeo meč na kalifonijskom suncu i nakon što je iskoristio prvu brejk loptu poveo je sa 4:2. Čilić je kod rezultata 5:2 servirao za osvajanje prvog seta, međutim, mladi Srbin nije se predavao.

Kecmanović je u devetom gemu vratio brejk i zahvaljujući dobroj seriji izjednačio na 5:5. Srbin je sjajno počeo tajbrejk, poveo je sa 4:0, ali nije izdržao iako je kod rezultata 6:5 prvi došao do set lopte. Čilić je uspeo da se vrati i dobije taj deo meča.

Izgubljen set nije poremetio 22-godišnjeg Kecmanovića, koji je u prvom gemu spasao tri brejk lopte, a već u sledećem oduzeo servis protivniku. Čilić je u sedmom gemu, kod rezultata 4:2, imao tri šanse da vrati brejk i zakomplikuje situaciju, međutim, Miomir je imao odgovor i u osmom gemu, na servis protivnika, propustio je dve set lopte, prenosi “N1”.

Hrvat se u sledećem gemu “revanširao” Kecmanoviću, prokockao je tri brejk lopte, tako da je meč ušao u treći set.

U odlučujućem dijelu meča Čilić je bio za nijansu konkretniji. Tridesettrogodišnji igrač u prvom i osmom gemu nije iskoristio ukupno pet brejk lopti, ali nije ni Kecmanović jednu u četvrtom gemu.

Ponovo je odlučivao tajbrejk u kome je Kecmanović spasao dve meč lopte. Čilić je vodio 6:4 i servirao, ali je Srbin uspeo da napravi veliki preokret i obezbedi mesto u trećem kolu.