Kazna Čoviću i Bokanu, otpušten menadžment ABA lige!

Dugo najavljivana Skupština košarkaške ABA lige održana je u Banjaluci, ali uprkos najavama, nisu donijete neke posebno bitne odluke.

Kako je poslije Skupštine saopštio prvi čovjek ABA lige, Igor Dodik, odlučeno je da ne bude produžen mandat menadžmentu lige, odnosno sportskom direktoru Žarku Čabarkapi i Krešimiru Novoselu.

Kada je u pitanju uključenje Olimpijakosa u ligu, nije bilo previše riječi zbog dokumentacije.

– Raspravljalo se o zahtjevu klubova da se pridruže ABA ligi, ali smo otvorili pravilnike i vidjeli smo da nedostaju određena dokumenta kako bismo raspravljali uopšte da li Olimpijakos, Panatinaikos i ostali klubovi mogu da učestvuju u ligi. Obavezali smo da se dopuni dokumentacija, kako bismo mogli o tome da glasamo – rekao je Dodik.

On je dodao da zahtjev Budućnosti o “poništenju” finalne serije plej-ofa protiv Crvene zvezde nije prošao i da su menadžment i Predsjedništvo ABA lige dobili obavezu da dopune akte i pravilnike da se to ne bi ponovo dešavalo.

Inače, za vrijeme Skupštine pojavila se nezvanična informacija da su vodeći ljudi Crvene zvezde i Budućnosti Nebojša Čović i Dragan Bokan kažnjeni sa po 10 000 evra.

To je prenio “Sportski žurnal”, koji je naveo da predsjednik Budućnosti Dragan Bokan nije bio raspoložen za davanje izjave, a da su predstavnici Budućnosti napustili Skupštinu nešto prije njenog završetka.

Nova sjednica Skupštine trebalo bi da se održi već naredne sedmice.

 

Izvor:(SrpskaCafe) 

Ostavite komentar: