Kataranin i Poljakinja pobjednici Padobranskog kupa istočne Evrope

03.07.2022. | 20:09

Aero-klub Prijedor ekipni je pobjednik Padobranskog kupa istočne Evrope u skokovima na cilj koji je održan na aerodromu Urije, dok su u pojedinačnoj konkurenciji trijumfovali Mohamed el Atas iz Katara i Poljakinja Eva Vesolvska.

Padobranac iz Katara, koji je imao samo pet negativnih poena, rekao je novinarima da je pobjeda rezultat napornog treninga i rada.

Vesolvska je rekla da su uslovi za takmičenje bili teški, ali da je srećna što je pobijedila.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Draško Lajić iz Aero-kluba Prijedor, dok je kao trećeplasirani bio padobranac Miroljub Janićijević iz Srbije.

 

U ženskoj konkurenciji drugo mjesto zauzela je Poljakinja Iren Paček Kravčak, a treće Helena Janson iz Aero-kluba “Osijek”.

Draško Lajić, član ove pobjedničke ekipe Aero-kluba Prijedor, kaže da je najbitnije da su uspjeli da odrade pun program.

Organizatori ističu da je ovogodišnji Padobranski kup bio izuzetno uspješan i da je bezbjednost učesnika bila osigurana iako su u protekla dva dana bili složeni meteorološki uslovi.

Početak takmičenja juče je kasnio zbog jakog vjetra, pa su skokovi počeli tek u kasnim popodnevnim časovima.

Na Padobranskom kupu istočne Evrope u skokovima na cilj i “26. otvorenom prvenstvu Prijedora” nastupilo je 16 ekipa sa ukupno 65 takmičara iz devet evropskih zemalja.

Organizator Petrovdanskog padobranskog kupa je Aeroklub “Prijedor”, a pokrovitelji su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor.