Karting zaslužuje muzejsku postavku: AMKK “Borac” u Sportskom centru Borik

13.05.2021. | 10:00

Muzejska postavka AMKK „Borac“ u Sportskom centru Borik u Banjaluci, biće samo jedan od načina promocije i omasovljenja karting sporta, dogovoreno je nakon posjete radnika Sportskog centra ovom karting klubu.

“Auto, moto i karting sport sigurno zaslužuju muzejsku postavku, kroz koju će imati priliku da izlože sve svoje najznačajnije trofeje i prikažu svoje uspjehe, ali i da građanima Banja Luke približe auto, moto i karting sport”, poručio je Nenad Talić, direktor JU Sportski centar „Borik“ Banja Luka.
Istovremeno, u planu je i realizacija davnašnje ideje o ujedinjenju svih sportskih klubova koji nose naziv „Borac“ iz Banja Luke u sportsko društvo “Borac”.

„Znamo da je „Borac“ sinonim za Banja Luku u sportskom svijetu i jedna od prijašnjih ideja je i ujedinjenje svih sportskih klubova u sportsko društvo koji nose naziv „Borac“ u našem gradu. Iz tog razloga, odlučili smo da sve pomenute sportske organizacije očekuju dodatne pogodnosti prilikom svake amaterske karting vožnje. Naravno ne smijemo i ne želimo da zaboravimo i navijačku grupu „Lešinari“ za koje takođe vrijede ista pravila. Ono što je neophodno jeste da svako predoči svoju člansku kartu bilo kog Banjalučkog „Borca“ ili navijačke grupe „Lešinari“, rekao je Bojan Zorić, predsjednik Skupštine AMKK „Borac“ iz Banja Luke.
Posjetu karting klubu, radnici Sportskog centra Borik iskoristili su i da pokažu  svoje vještine u ovom sportu kroz vožnju amaterskih kartinga.

Oznake: AMKK Borac