Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala US Opena

02.09.2023. | 21:46

Alkaraz je sa 3:1, po setovima 6:2, 6:3, 4:6, 6:3, izbacio sa US Opena Britanca Danijela Evansa.

Meč je trajao tri sata i 10 minuta, a Alkaraz će u narednom kolu igrati protiv mladog Matee Arnaldija iz Italije, koji je iznenadio Kamerona Norija u tri seta.

Alkaraz je već u prvom gemu meča stigao do brejka, a očas posla na semaforu je stajalo i 4:0. Evans je nekako uspio da se upiše, mogao je Alkaraz sa 6:1 da završi set, ali je propustio dvije prilike na servis rivala.

Moglo je da se zakomplikuje da je Evans iskoristio jednu od tri brejk lopte na 5:2, ali umjesto toga je Španac iskoristio svoju petu set loptu za vođstvo.

U drugom setu prvi je na servisu poklekao Karlos, ali je odmah uspeo da vrati brejk, a onda veže još tri gema i povede sa 4:2. Do kraja seta je bez problema sačuvao prednost i poveo sa 2:0.

U trećem dijelu oba tenisera su bez problema čuvala servis do 3:3, kada je Evans prvi put priretio i iskoristio drugu šansu za brejk. Mogao je odmah Alkaraz da uzvrati istom merom, ali nije uspeo iz dva navrata.

Mučio se Britanac nešto kasnije da završi set, ali je petu set priliku iskoristio i produžio meč.

Međutim, četvrti set nije bio previše komplikovan za Španca, koji je bio siguran na servisu, te nije dozvolio niti jednu brejk priliku, iako je imao gem u kom se igralo na razliku.

Ključni brejk napravljen je pri rezultatu 3:2, kada Evans nije iskoristio dve gem lopte, pa je ubrzo surovo kažnjen.

Posljednji gem bio je oodrađivanje posla za Španca, koji u Njujorku brani titulu.