Kapiten Hrvatske protiv Turaka igrao zaražen koronom!?

11.11.2020. | 23:57

Domagoj Vida, kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske, bio je pozitivan na korona virus tokom večerašnjeg prijateljskog susreta između Turske i Hrvatske, odigranog u Istanbulu, potvrđeno je iz Fudbalskog saveza Hrvatske!

Nakon što su u ponedjeljak, na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom, svi igrači i članovi stručnog štaba bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom.

Službene rezultate testiranja HNS (Hrvatski nogometni savez) dobio je iza ponoći po lokalnom vremenu, te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na korona virus.

Doktorska služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat. Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju te se pritom “sumnjivi” nalaz ponovno testira kako bi se potvrdio rezultat.

Kako je u tom trenutku selector Hrvatske Zlatko Dalić već donio odluku o izmjeni Vide, doktorska služba reprezentacije izolovala je Vidu prema svim epidemiološkim mjerama do potvrde rezultata testiranja.

Vida će, u skladu sa propisima, provesti naredne dane u samoizolaciji u Istanbulu, navode iz HNS-a.

Svi ostali reprezentativci i članovi stručnog štaba, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Štokholm. Pritom se uzima u obzir da je reprezentacija poštivala sve epidemiološke mjere, u skladu sa UEFA Return to Play protokolu, prenosi Mondo portal.

Uz Vidu, na SARS-CoV-2 bio je pozitivan i jedan član delegacije HNS-a, koji nije bio u kontaktu s reprezentativcima niti članovima stručnog štaba.

Utakmica Turska – Hrvatska završena je rezultatom 3:3.